FREE SHIPPING ON ALL BUSHNELL PRODUCTS

Kamera pencitraan termal infra merah kanthi "suhu"

Prinsip kerja

Cahya alam dumadi saka gelombang cahya kanthi dawa gelombang sing beda-beda.Jangkoan sing katon ing mripat manungsa yaiku 390-780nm.Gelombang elektromagnetik sing luwih cendhek tinimbang 390nm lan luwih dawa tinimbang 780nm ora bisa dirasakake dening mata manungsa.Ing antarane, gelombang elektromagnetik kanthi dawane gelombang kurang saka 390nm ana ing njaba spektrum cahya sing katon lan diarani sinar ultraviolet;Gelombang elektromagnetik sing luwih dawa tinimbang 780nm ana ing njaba spektrum cahya sing katon abang lan diarani inframerah, lan dawane gelombang saka 780nm nganti 1mm.

Inframerah minangka gelombang elektromagnetik kanthi dawa gelombang antarane gelombang mikro lan cahya sing katon, lan nduweni esensi sing padha karo gelombang radio lan cahya sing katon.Ing alam, kabeh obyek sing suhu luwih dhuwur tinimbang nol absolut (-273,15 ° C) terus-terusan mancarake sinar infra merah.Fenomena iki diarani radiasi termal.Teknologi pencitraan termal inframerah nggunakake detektor radiasi termal mikro, objektif pencitraan optik lan sistem pemindaian opto-mekanis kanggo nampa sinyal radiasi inframerah obyek sing bakal diukur, lan pola distribusi energi radiasi inframerah fokus dibayangke menyang unsur fotosensitif saka detektor inframerah. sawise nyaring spektral lan nyaring spasial, yaiku, gambar termal inframerah saka obyek sing diukur dipindai lan fokus ing unit utawa detektor spektroskopi, energi sinar inframerah diowahi dening detektor dadi sinyal listrik, sing digedhekake lan diowahi dadi video standar. sinyal, lan ditampilake minangka gambar termal infra merah ing layar TV utawa monitor.

mmyte

Inframerah minangka gelombang elektromagnetik kanthi esensi sing padha karo gelombang radio lan cahya sing katon.Panemuan infra merah minangka lompatan ing pangerten manungsa babagan alam.Teknologi sing nggunakake piranti elektronik khusus kanggo ngowahi distribusi suhu ing permukaan obyek dadi gambar sing katon ing mripat manungsa lan nampilake distribusi suhu ing permukaan obyek kanthi warna sing beda diarani teknologi pencitraan termal inframerah.Piranti elektronik iki diarani imager termal inframerah.
Imager termal inframerah nggunakake detektor inframerah, objektif pencitraan optik lan sistem pemindaian opto-mekanis (teknologi bidang fokus canggih saiki ngilangi sistem pemindaian opto-mekanik) kanggo nampa pola distribusi energi radiasi inframerah saka obyek sing bakal diukur lan nggambarake menyang unsur fotosensitif saka detektor inframerah.Antarane sistem optik lan detektor inframerah, ana mekanisme pemindaian optik-mekanis (imager termal bidang fokus ora duwe mekanisme iki) kanggo mindhai gambar termal inframerah obyek sing bakal diukur lan fokus ing unit utawa detektor spektroskopi. .Energi sinar infra merah diowahi dadi sinyal listrik dening detektor, lan gambar termal infra merah ditampilake ing layar TV utawa monitor sawise amplifikasi lan konversi dadi sinyal video standar.
Gambar termal iki cocog karo lapangan distribusi termal ing permukaan obyek;Intine, iku diagram distribusi gambar termal saka radiasi infra merah saben bagean obyek sing bakal diukur.Amarga sinyal banget banget, dibandhingake karo gambar cahya katon, iku kurang gradasi lan dimensi katelu.Supaya kanggo ngadili lapangan distribusi panas infra merah saka obyek kanggo diukur luwih efektif ing proses tumindak nyata, sawetara ngukur tambahan asring digunakake kanggo nambah fungsi praktis saka instrument, kayata kontrol padhange gambar lan kontras, standar nyata. koreksi, kontur gambar warna palsu lan histogram kanggo operasi matematika, percetakan, lsp.

Kamera pencitraan termal njanjeni ing industri darurat
Dibandhingake karo kamera cahya katon tradisional sing gumantung ing cahya alam utawa sekitar kanggo ngawasi kamera, kamera termal imaging ora mbutuhake cahya sembarang, lan bisa cetha gambar gumantung ing panas infra merah radiated dening obyek dhewe.Kamera pencitraan termal cocok kanggo lingkungan cahya lan ora kena pengaruh cahya sing kuwat.Bisa ndeteksi lan nemokake target kanthi jelas, lan ngenali target sing didhelikake lan didhelikake tanpa dipikirake dina utawa wengi.Mula, sejatine bisa mujudake pemantauan 24 jam.


Wektu kirim: Mei-28-2021