FREE SHIPPING ON ALL BUSHNELL PRODUCTS

Struktur lan tren pangembangan modul kamera

I. Struktur lan tren pangembangan modul kamera
Kamera wis akeh digunakake ing macem-macem produk elektronik, utamane pangembangan industri kanthi cepet kayata telpon seluler lan tablet, sing nyebabake pertumbuhan industri kamera kanthi cepet.Ing taun-taun pungkasan, modul kamera sing digunakake kanggo njupuk gambar saya tambah akeh digunakake ing elektronik pribadi, otomotif, medis, lan liya-liyane. Contone, modul kamera wis dadi salah sawijining aksesoris standar kanggo piranti elektronik portabel kayata telpon pinter lan komputer tablet. .Modul kamera sing digunakake ing piranti elektronik portabel ora mung bisa njupuk gambar, nanging uga mbantu piranti elektronik portabel nyadari panggilan video cepet lan fungsi liyane.Kanthi tren pangembangan piranti elektronik portabel dadi luwih tipis lan luwih entheng lan pangguna duwe syarat sing luwih dhuwur lan luwih dhuwur kanggo kualitas pencitraan modul kamera, syarat sing luwih ketat dilebokake ing ukuran sakabèhé lan kapabilitas pencitraan modul kamera.Ing tembung liya, tren pangembangan piranti elektronik portabel mbutuhake modul kamera supaya bisa nambah lan nguatake kemampuan pencitraan kanthi ukuran sing suda.

Saka struktur kamera ponsel, limang bagean utama yaiku: sensor gambar (ngowahi sinyal cahya dadi sinyal listrik), Lensa, motor koil swara, modul kamera lan filter infra merah.Rantai industri kamera bisa dipérang dadi lensa, motor coil swara, panyaring inframerah, sensor CMOS, prosesor gambar lan kemasan modul.Industri kasebut nduweni ambang teknis sing dhuwur lan konsentrasi industri sing dhuwur.Modul kamera kalebu:
1. Papan sirkuit kanthi sirkuit lan komponen elektronik;
2. Paket sing mbungkus komponen elektronik, lan rongga disetel ing paket;
3. A chip photosensitive listrik disambungake menyang sirkuit, bagean pinggiran chip photosensitive wis kebungkus dening paket, lan bagéan tengah saka chip photosensitive diselehake ing growong;
4. Lensa tetep disambungake menyang permukaan ndhuwur paket;lan
5. Filter langsung disambungake karo lensa, lan disusun ing ndhuwur growong lan langsung ngelawan menyang chip photosensitive.
(I) Sensor gambar CMOS: Produksi sensor gambar mbutuhake teknologi lan proses sing rumit.Pasar wis didominasi dening Sony (Jepang), Samsung (Korea Selatan) lan Howe Technology (AS), kanthi pangsa pasar luwih saka 60%.
(II) Lensa ponsel: Lensa minangka komponen optik sing ngasilake gambar, biasane dumadi saka pirang-pirang potongan.Iki digunakake kanggo mbentuk gambar ing negatif utawa layar.Lensa dipérang dadi lensa kaca lan lensa resin.Dibandhingake karo lensa resin, lensa kaca nduweni indeks bias sing gedhe (tipis kanthi dawa fokus sing padha) lan transmisi cahya sing dhuwur.Kajaba iku, produksi lensa kaca angel, tingkat ngasilake kurang, lan biaya dhuwur.Mulane, lensa kaca biasane digunakake kanggo peralatan fotografi dhuwur, lan lensa resin biasane digunakake kanggo peralatan fotografi kurang.
(III) Voice coil motor (VCM): VCM minangka jinis motor.Kamera ponsel akeh nggunakake VCM kanggo entuk fokus otomatis.Liwat VCM, posisi lensa bisa diatur kanggo nampilake gambar sing cetha.
(IV) Modul kamera: Teknologi kemasan CSP mboko sithik dadi mainstream
Amarga pasar duwe syarat sing luwih dhuwur lan luwih dhuwur kanggo smartphone sing luwih tipis lan luwih entheng, pentinge proses kemasan modul kamera dadi saya misuwur.Saiki, proses kemasan modul kamera utama kalebu COB lan CSP.Produk kanthi piksel ngisor utamane dikemas ing CSP, lan produk kanthi piksel dhuwur ing ndhuwur 5M utamane dikemas ing COB.Kanthi kemajuan sing terus-terusan, teknologi kemasan CSP mboko sithik nembus menyang produk 5M lan ndhuwur lan bisa uga dadi arus utama teknologi kemasan ing mangsa ngarep.Didorong dening aplikasi ponsel lan otomotif, ukuran pasar modul saya mundhak kanthi bertahap ing taun-taun pungkasan.

wqfqw

Wektu kirim: Mei-28-2021